IAHD Instructeur

Geplaatst door & opgeslagen onder .

IAHD Instructeur De IAHD Instructeur opleiding is ontwikkeld om duikinstructeurs van erkende duikorganisaties die kennis en ervaring te geven die hij of zij nodig heeft om op een veilige en ontspannen manier mensen met een beperking op te leiden en te brevetteren. Daarnaast mag de IAHD Instructeur ook de IAHD Partner opleidingen verzorgen en na… Read more »

IAHD Instructeur Assistent

Geplaatst door & opgeslagen onder .

IAHD Instructeur Assistent De IAHD opleiding ‘Instructeur Assistent’ is het eerste ‘kaderniveau’ van de IAHD. Na deze opleiding mag je namelijk de IAHD duikinstructeur assisteren tijdens zijn of haar IAHD opleidingen en mag je zelfstandig scuba experience sessies geven. In deze opleiding gaan we daarom vooral dieper in op de medische aspecten die je tegen… Read more »

IAHD Divepartner

Geplaatst door & opgeslagen onder .

IAHD Divepartner De IAHD Dive Partner opleiding is een gevorderden duikopleiding die ontworpen is om gebrevetteerde (reddings)duikers op te leiden in het begeleiden van duikers met een beperking. De IAHD opleiding “Dive Partner” bestaat uit verschillende delen: Theoretische kennis: In dit deel leer je hoe je om moet gaan met de verschillende typen handicaps en… Read more »

IAHD Surface Support Specialist

Geplaatst door & opgeslagen onder .

IAHD Surface Support Specialist Dit programma is bedoeld voor niet-duikers en voor duikers die alleen maar een duiker met een beperking aan de waterkant willen assisteren. Vaak brengen duikers met een beperking iemand met zich mee om te helpen bij het omkleden, vervoer, etc. Door dit programma zijn deze mensen actief betrokken bij de duikvoorbereiding… Read more »

IAHD Specialty Diver

Geplaatst door & opgeslagen onder .

IAHD Specialty Diver Als een duiker met een beperking gebrevetteerd is als Open Water Duiker, kan deze zijn of haar kennis en vaardigheden uitbreiden met diverse specialty opleidingen. Specialties zijn kleine opleidingen waarin dieper ingegaan wordt op extra aspecten van het duiken, zoals nachtduiken, navigeren, duiken met een droogpak, etc.

IAHD Open Water Diver

Geplaatst door & opgeslagen onder .

IAHD Open Water Diver De IAHD Open Water duiker opleiding zorgt ervoor dat de duiker met een beperking de vereiste kennis en vaardigheden leert om veilig te duiken in een open water omgeving. Alle trainingen zijn gebaseerd op het zo goed en veilig mogelijk uitvoering van de vereiste doelstellingen. Omdat niet elke duiker dezelfde beperking… Read more »

IAHD Confined Water Diver

Geplaatst door & opgeslagen onder .

IAHD Confined Water Diver De IAHD Confined Water Duiker (Beschermd Water Duiker) opleiding is voor de duiker met een beperking die niet in het vrije open water wil of kan duiken. De theorie en zwembad oefeningen zijn gelijk aan de Open Water Duiker opleiding. Echter ter afsluiting worden alleen zwembad of beschermd waterduiken gemaakt en… Read more »

IAHD Pirate Fish Diver

Geplaatst door & opgeslagen onder .

IAHD Pirate Fish Diver Dit programma is ontwikkeld voor kinderen en mensen met een geestelijke beperking die in het zwembad willen ervaren wat het is om te duiken en om je vrij te kunnen bewegen. Spelenderwijs worden diverse vaardigheden geleerd door middel van leuke interactieve en uitdagende oefeningen. Na afronding van dit programma is de… Read more »