IAHD Pirate Fish Diver

IAHD Pirate Fish Diver
Dit programma is ontwikkeld voor kinderen en mensen met een geestelijke beperking die in het zwembad willen ervaren wat het is om te duiken en om je vrij te kunnen bewegen. Spelenderwijs worden diverse vaardigheden geleerd door middel van leuke interactieve en uitdagende oefeningen.

Na afronding van dit programma is de ‘Pirate Fish’ duiker nog geen volwaardige scuba duiker. Hiervoor dient de ‘Confined Water duiker’ of ‘Open Water duiker’ opleiding gevolgd te worden.

De IAHD opleiding “Pirate Fish Duiker” bestaat uit verschillende delen:

Theoretische kennis:
Omdat de IAHD Pirate Fish Duiker opleiding geen volledige duikopleiding is, maar meer een ‘geestelijke uitdaging’ die de grenzen van de cursist verkend, is de theoretische kennis geheel afhankelijk van de cursist. Afhankelijk van wat de cursist begrijpt zal de IAHD instructeur meer of minder kennis overdragen aan de cursist.

Praktische vaardigheden:
In dit deel ga je, samen met je duikinstructeur, in een zwembad de schat van de Pirate Fish opzoeken. Door middel van 6 verschillende (duik)opdrachten verzameld de Pirate Fish Duiker aanwijzingen waardoor deze schat gevonden wordt.

Voorvereisten:

Minimum leeftijd 12 jaar (of het geestelijke vermogen hebben van een 12 jarig kind);
Aantoonbare zwemvaardigheid;
Goedgekeurde medische keuring;
Ondertekende verklaring van begrip.
Bevoegdheden:

Alleen geen decompressieduiken met persluchtapparatuur in het zwembad;
Maximum duikdiepte: 2 meter;
Alleen maar duiken in een zwembad onder direct toezicht van een meerderjarige IAHD Instructor Assistent of hoger.

Schrijf je nu in! Of bel direct