Cursus Auto Te Water: wat moet je doen?

In de cursus Auto Te Water bij PADI Dive Resort divearound in Drenthe leer je snel en veilig te ontsnappen uit een voertuig te water. Op deze manier weet jij beter wat je moet doen bij een te water raking en beleef je tijdens de sessie ook nog eens een hoop lol met je medecursisten. Het behouden van controle en doelgerichtheid staat centraal.

Veilig en bewust de auto verlaten

Per jaar belanden er in Nederland zo’n 750 tot 800 auto’s in het water. Veel Nederlanders weten niet hoe ze moeten handelen in zo’n situatie. Juist daarom vinden wij het van belang om jou een Auto te Water cursus aan te bieden. We beginnen de cursus met ongeveer een half uurtje theorie. Hier kan je al jouw vragen stellen en behandelen we kort belangrijke zaken. Daarna ga je onder begeleiding van een ervaren en professionele (PADI duik)crew aan de slag met onze degelijke en veilige auto in het water. Aan de hand van verschillende oefeningen en een stappenplan leer je jezelf bewust en gecontroleerd te bevrijden gedurende de cursus Auto Te Water. Je hoeft niet bang te zijn dat het fout gaat; er zijn altijd duikers vlak bij je om je te helpen. De ideale setting dus om goed te oefenen.

Het stappenplan:

  • 1: Verlichting aan
  • 2: Gordel los
  • 3: Open het zijraam
  • 4: Verlaat de auto

Omgaan met complexe situaties

In sommige gevallen is het lastig om de gordel los te maken of de ramen te openen. Ook in dit soort situaties is het de bedoeling dat je rustig te werk gaat. We geven je daarom diverse tips met betrekking tot complexe situaties. Bovendien leren we je wat je moet doen wanneer je een auto te water ziet gaan. Naast onze locaties in Drenthe en in de rest van Noord-Nederland zijn we voor deze cursus regelmatig te vinden in regio Amsterdam. Lees hier meer over de cursus Auto Te Water.

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is verantwoordelijk voor de voorlichtingsactie Hulp bij Auto te Water. Zij doet dit in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, Reddingsbrigades Nederland, de brandweer, RAI Vereniging, de politie, BOVAG en ANWB.

Wil je je inschrijven voor de cursus Auto Te Water bij divearound in Drenthe? Dat kan via de contactpagina. We staan je spoedig te woord.