IAHD Open Water Diver

IAHD Open Water Diver

De IAHD Open Water duiker opleiding zorgt ervoor dat de duiker met een beperking de vereiste kennis en vaardigheden leert om veilig te duiken in een open water omgeving.

Alle trainingen zijn gebaseerd op het zo goed en veilig mogelijk uitvoering van de vereiste doelstellingen. Omdat niet elke duiker dezelfde beperking heeft, wordt er tijdens de opleiding gekeken wat de duiker wel en niet kan beheersen en wordt de opleiding daarop aangepast.

De IAHD opleiding “Open Water Duiker” bestaat uit verschillende delen:

Theoretische kennis:
In dit deel leer je hoe de duikapparatuur functioneert en welke eisen er aan de duikapparatuur gesteld worden. Daarnaast leer je hoe je lichaam reageert op de onderwateromgeving en welke tijd- en dieptelimieten je in acht moet nemen tijdens het recreatie scuba duiken. Ook wordt de veiligheid aan de waterkant en onderwater natuurlijk uitgebreid behandeld.

Praktische vaardigheden:
In dit deel ga je, samen met je duikinstructeur, in een zwembad of beschut water leren hoe je om moet gaan met je duikapparatuur en hoe je je dient te gedragen in de onderwaterwereld.

Buitenwater oefeningen:
In dit deel leer je niets nieuw meer maar laat je zien dat je in staat bent om het geleerde allemaal in de praktijk uit te voeren. Samen met je duikinstructeur doorloop je, in het buitenwater, alle oefeningen nog een keer en ervaar je de vrijheid van het gewichtsloos zijn en ga je genieten van die adembenemende onderwaterwereld.

Voorvereisten:

  • Minimum leeftijd 14 jaar;
  • Aantoonbare zwemvaardigheid;
  • Goedgekeurde medische keuring (niet ouder dan 1 jaar);
  • Ondertekende verklaring van begrip.

Bevoegdheden:

  • Geen decompressieduiken met persluchtapparatuur;
  • Maximum duikdiepte: 20 meter;
  • Duiken met een andere duikers (afhankelijk van het begeleidingsniveau).
Schrijf je nu in! Of bel direct