auto te water

divearound nieuws week 22, 2016

Maandag kwam er een telefoontje uit Havelte…er waren een paar duikers nodig om een aantal dingen te checken, er waren nl wat probleempjes onder water…
Wij zijn een duikschool waarin instructeurs cursisten opleiden via de standaards van oa duikorganisatie PADI, hierdoor is iedereen goed verzekerd en kan men ook duiken maken binnen de de grenzen van de opleiding.

Dus…werkzaamheden zoals lassen, opruimen, schoonmaken, objecten vast of losmaken ed onder water mag een duikschool en haar crew niet doen, dit valt nl niet onder de standaards van de sport duik organisaties…
Er is veel over geschreven en discussie over op bv facebook maar het is erg makkelijk;
zodra er sprake is van een arbeidsrelatie anders dan het opleiden van cursisten ben je niet verzekerd en kan de Arbo dienst wel eens op de stoep staan om te kijken of alles wel veilig verloopt…moet er misschien een decokamer aanwezig zijn, is het materiaal op de juiste manier gekeurd, is er een vergunning verleent enz enz.

Dus hebben wij een lekker ontspannen duikje gemaakt in zwembad Havelte en hier en daar wat advies over gegeven 🙂
Dinsdag waren we weer in Havelte om nog eens lekker rond te duiken, heerlijk water en een mooie nieuwe bak hebben ze daar gekregen!
Super natuurlijk dat we op deze manier weer in contact kwamen en het resultaat is dat we 18 juni, 1 juli en 31 juli ook in zwembad De Kerkvlekken met Cursus Auto Te Water en duiken actief zijn!

Zondag op locatie in Valthermond voor de 2de keer dit seizoen met Cursus Auto Te Water, PADI Introductie Duik en PADI Duikcursus.
Gelukkig had het afgelopen dagen een paar keer flink geregend waardoor het terrein goed begaanbaar was 🙁
grapje natuurlijk, de vorige keer was het drama om binnen te komen en heeft uiteindelijk een Ver-rijker ons verder geholpen.
Maar deze keer stond de trekker stond al klaar, bedankt voor de hulp!
Het Was weer een prachtige zonnige dag met redelijk veel bezoekers in het bad, nu had iedereen het lekker warm ipv winterjassen zoals een maand geleden
Apart was ook deze keer dat de deelnemers dichter bij onze thuisbasis Dwingeloo wonen dan deze nieuwe locatie in Valthermond 🙂
Alle deelnemers zijn natuurlijk ook deze keer weer geslaagd en iedereen heeft zelfs een veiligheids hamer gekocht, top!
Gefeliciteerd allemaal en tot een volgende keer op locatie.

Wil je foto’s zien van afgelopen week of de weken ervoor?
Op de facebook pagina divearound vind je alle albums met duikfoto’s, op de facebook pagina Cursus Auto Te Water alle albums van de Auto!

  • auto te water
  • auto te water
  • fun duik
  • fun duik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons!