R I en E duikschool

R I en E duikschool divearound, update!

R I en E duikschool..?..wat zeg je?

Een Risico Inventarisatie en Evaluatie moet eigenlijk elk bedrijf hebben!

Maar zeker een zichzelf respecterende duikschool…
Met een RI&E laat je zien dat je tenminste over veiligheid hebt nagedacht en met oplossingen bent gekomen om zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten.

Wij als PADI Dive Resort hebben er natuurlijk al jaren 1.
Hij is net weer ge-update met oa het nieuwe toezichtplan van het zwembad, een extra t in de vrijwilligers verklaring en een betere omschrijving van alle niet-PADI duiken die op eigen titel via de VDMD lopen in plaats van divearound.

Natuurlijk is de crew op de hoogte maar ook diveteamleden en anderen die het interessant vinden zijn altijd welkom om de bekende Blauwe Map met onze R I en E duikschool in te kijken.

Mede door de R I en E duikschool zijn wij goed ingedekt wat betreft alle risico’s.

Een belangrijke reden waarom steeds meer duikers voor divearound kiezen ipv de goedkopere vage kennis of buurman op de hoek…
Gezellig kan iedereen het natuurlijk wel hebben, lijkt ons logisch dat je niet met een of andere chagrijnig persoon onder water wil of de theorie door gaat nemen 😉
Maar naast die gezelligheid moet er meer zijn, je bent niet voor niks instructeur of duikschool en daarmee verantwoordelijk voor de cursisten die je meeneemt!

Check het eens wanneer je als nieuwe duiker rondkijkt of als bestaande duiker jouw gezellige duikschool of vereniging binnenloopt…
Hoe is het geregeld met flesvullingen en keuringen, wat is het onderhoud schema, is de crew voldoende opgeleid en houdt deze zich eigenlijk wel aan de nieuwste standaards?

Een belangrijke eye-opener; wat als jouw duikleider iets overkomt?
Weet JIJ vanuit bv een briefing iets over de zuurstofkoffer, EHBO trommel en noodassistentieplan?

Wees zelf ook kritisch, kijk naar jezelf en neem verantwoordelijkheid door andere duikers om je heen te wijzen op gevaarlijk situaties.

Waarom staan er nog steeds overal flessen rechtop?

Door divearounders werden die mensen jarenlang eigenlijk een beetje uitgelachen en zeker niet serieus genomen, maar het verandert…er zijn er teveel die het niet lijken te snappen en helaas gebeuren er (daardoor?) steeds meer ongelukken die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden..

Ligt dit aan de duikers zelf of aan hun instructeurs?
Dat laten we maar in het midden…
Een R I en E duikschool, daar begint het in ieder geval mee.

Wakker worden iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons!