Corona maatregelen divearound, update 1, 29 april 2020.

Aan alle crewleden, diveteamleden, cursisten en zakelijke contacten van divearound.
Op 16 maart hebben wij bekend gemaakt dicht te gaan tot 1 mei.

Vandaag laten wij aan jullie weten dat al onze PRAKTIJK activiteiten tot nader order niet mogelijk zijn.

Wat kan wel en waarmee kan je jouw leukste duikschool met gezelligste diveteam nog een beetje ondersteunen?

Dan, voor diegene die er interesse in hebben, nog meer achtergrond info en een persoonlijke noot van Jeroen, zoals jullie gewend zijn lekker duidelijk…

Wat moet er gebeuren om weer open te kunnen;

1.
Toestemming Nederlandse Overheid.

Wij staan als onderneming geregistreerd als sportschool.
Als de sportscholen weer open mogen dan gaan wij in principe ook weer van start met de praktijk.

2.
Voldoen aan richtlijnen Gemeente.

Het lijkt erop dat er in de toekomst misschien sommige delen van Nederland eerder open kunnen waardoor we hier ook van afhankelijk zijn.

3.
Voldoen aan de anderhalve meter protocollen per activiteit.

Voor onze Auto Te Water Evenementen is het helaas al einde verhaal dit jaar, hopelijk zien jullie ons allemaal volgend jaar weer terug…
Het protocol voor Auto Te Water in kleine groepjes ligt al klaar maar het is nog afwachten waar we dat kunnen laten toetsen.
Voor alle PADI Praktijk Opleidingen zijn we afhankelijk van PADI en de duikbranche Nederland.
Over dit onderwerp wordt achter de schermen veel gesproken tussen de grootste PADI duikscholen van Nederland en de top van PADI.
Daarnaast wordt er met andere organisaties zoals de NOB gewerkt aan een brancheprotocol door de Commissie de 1,5 meter Samenleving Onderwatersport.
Funduiken onderling zullen als eerste weer mogelijk zijn maar op dit moment is dit nog steeds niet noodzakelijk, is het niet toegestaan met z’n 2en te gaan sporten en willen wij niet het risico lopen de hulpverlening en zorg onnodig te belasten.

4.
Logistiek problemen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de inzet van crew.
Willen we wel les geven aan iedereen en misschien risico lopen?
Medische Geschiktheid?
Er is nog erg weinig bekend over de eventuele longschade en medische duik keuringen zijn op dit moment niet mogelijk.
Hoewel we voor de diveteamleden waarschijnlijk als eerste weer open kunnen vragen we van iedereen een geldige medische verklaring met NEE’s of een goedkeuring.
Zijn de zwembaden wel open?
Niet iedereen weet het maar eigenlijk zegt men dat in Nederland geen geschikt beschut buiten water beschikbaar is, voor vele PADI Opleidingen hebben we dit wel nodig.
Gelukkig hebben wij de vijver en geven wij al jaren online les!

17 miljoen mensen, die schrijf je niet de wetten voor, die laat je in hun waarde…

Iedereen kent dit deuntje en iedereen heeft er zijn eigen gevoel bij.
17 miljoen mensen betekent ook bijna 17 miljoen meningen die wij in Nederland allemaal vrij kunnen verkondigen.
En dat is goed, zo mag het zijn, daarvoor heb ik zelf 4 jaar met de marine de wereld rond gevaren en daar staan we bij stil op 4 en 5 mei.

Maar er zijn ook lastige dingen aan onze vrijheid verbonden…
De overheid moet regels stellen bij bijvoorbeeld een pandemie en de bevolking hoort dan de richtlijnen van de geleerden op te volgen.

Persoonlijk vind ik deze periode een aanfluiting, niet iedereen durft het kennelijk te zeggen of denkt echt dat het goed gaat maar het slaat natuurlijk nergens op wat we hier met z’n allen aan het doen zijn.

Ten eerste is dat de fout van de overheid.
Te laat reageren (wij zijn al dicht gegaan voordat we dat van de overheid moesten) geen duidelijkheid geven en daarna niet handhaven.

De tweede fout komt van onszelf, lekker makkelijk de regels in ons eigen voordeel uitleggen…

Als we met z’n allen dit beter hadden gedaan dan hadden we eerder uit de GEDOOG Lock Down gekund en hadden vele ondernemers hun levenswerk niet in rook zien opgaan…
Om maar te zwijgen over misschien wel onnodig leed voor alle (Cornona) patienten en hun omgeving.

Eerder isoleren en testen, testen en isoleren is niet wat ik nu achteraf met de kennis van nu opschrijf maar wat al vanaf februari gezegd is.
Misschien kan je je nog herinneren dat 2 maanden(!) geleden een aantal Drentse scholen landelijk helemaal belachelijk werden gemaakt vanwege een brief over Corona en vakantie Italië?
Die, maar bijvoorbeeld ook de viroloog Friedrich van het UMCG moeten een lintje krijgen omdat ze de boel wel op tijd serieus namen…

En kan iemand mij vertellen wat ik gemist heb?
Tot op heden ga je toch alleen voor noodzakelijke dingen de deur uit?
Of is dat ergens door ons Nederlanders maar een beetje naar eigen invulling verruimd en willen de burgemeesters als voorzitters van de Veiligheid Regio’s dit niet controleren en handhaven omdat boetes geven niet in het Nederlandse gedoogbeleid past?

Of zou het komen dat de IC toch niet helemaal overbelast werd en we het daardoor wel mee vinden vallen?
Dus dat onnodig motor rijden of met z’n allen beetje mountainbiken moet maar kunnen want mij gebeurt toch niks want ik ben voorzichtig?
Dat de IC en andere zorg het nog volhoudt is natuurlijk een direct gevolg van het feit dat er minder mensen worden opgenomen welke in een ‘normale’ tijd gewoon netjes via onze veel te dure zorgpremie worden geholpen.
Jonge mensen worden met zware Corona klachten gewoon naar huis gestuurd om het nog maar even aan te kijken, onze ouderen krijgen een lompe huisarts brief waarin ze vriendelijk worden verzocht om thuis dood te gaan..
En de verpleeghuizen? Ik snap het wel als je je dierbare in huis haalt..

En toch doen we dit met z’n allen;
Ga lekker een weekend naar het strand joh…iedereen het park in..jongeren kom maar in groepjes bij elkaar en aan alle ouderen lap die anderhalve meter maar aan je laars…ook handig om elk gezinslid een eigen karretje te laten pakken, kan je toch mooi tegelijk de winkel in!
Buitensporten in je eentje dicht bij huis is niks aan dus komop, lekker met een groepje erop uit, soms beetje afstand maar als niemand kijkt maakt het toch niks uit buiten?
De hele bouw gewoon door laten werken want iedereen maakt natuurlijk prima de groepsdixie van onder tot boven schoon…
Owja, Ikea is ook weer open dus laten we met half Nederland in de rij staan voor een lamp of theedoek, leuk!
Lekker ff weekendje weg pakken, waarom niet, de campings en hotels zijn toch wel open en neem dan direct een extra tasje Corona mee voor de landelijk omgeving waar we natuurlijk altijd achterlopen op de stad…

Dus…
Welke idioot is er nu aan het duiken???
SHAME ON YOU!

En al helemaal als je (stiekem) les geeft als school of instructeur…
Wij gaan nooit meer de samenwerking aan met deze figuren.
Schande voor het imago van de duikbranche en gewoon asociaal naar alle hard werkende mensen die proberen het virus in te dammen.
Trouwens geen idee welke bijzondere cursist het in z’n hoofd haalde afgelopen tijd om een duikopleiding als noodzakelijk te zien…en dat er dan ook nog ‘vind ik leuk’ reacties zijn op die duikfoto’s…huh??

Mede door jullie zijn we nog in de huidige situatie en niet een stap verder, dus ophouden te zeuren met z’n allen en zeggen dat het allemaal zo moeilijk vol te houden is terwijl we er zelf niet alles aan doen…

Mensen die het wel serieus nemen, ouderen, jongeren, ondernemers, duikers, ambtenaren, hulpdiensten, de zorgmedewerkers en velen anderen;
BEDANKT!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp WhatsApp ons!