Waarom SidemountDiving.nl In principe zijn er drie redenen waarom je sidemountdiving echt zou moeten proberen, namelijk
  • Flexibiliteit
  • Veiligheid
  • Comfort
Op deze pagina Lees je meer over de voordelen van sidemountdiving. Vergeet vooral ook niet de film hiernaast te bekijken.
Wat is sidemountdiving? Sidemountdiving is een aparte manier van duiken. Het verschil zit in het duiken zelf, maar ook in de manier waarop je set gedragen wordt. Bij sidemountdiving draag je de flessen namelijk aan de zijkant (sidemount)van je lichaam ipv op je rug (backmount) Daarnaast biedt het de volgende voordelen:

Flexibiliteit

De (alu) flessen klik of hang je boven en onder aan een speciaal voor sidemount-diving ontworpen vest. De fles kan alle kanten op en zit niet vast op je rug. Zo is het mogelijk om de flessen overal naar toe te bewegen en jezelf dus smaller te maken om gemakkelijker op speciale plekken te komen. Denk hierbij aan het betreden van een wrak of een grot.

Sommige duikers vinden zichzelf meer flexibel omdat ze niet afhankelijk zijn van een buddy, solo duiken is beter te verkopen wanneer je 2 compleet gescheiden systemen voor jezelf hebt.

Veiligheid

Omdat de flessen naast je hangen kan je er eigenlijk alles mee, zoals hiernaast beschreven ben je flexibeler. Dit werkt al mee aan de veiligheid.

Maar het is ook mogelijk om onder water de fles en automaat te bedienen. Iets wat moeilijker gaat als je de fles op je rug hebt. Handig dus wanneer er een probleem ontstaat.

Comfort

Geen zware fles meer op je rug. Doordat de flessen aan de zijkant van je lichaam hangen, zweef je ook gemakkelijker onder water. Hierdoor ben je meer in balans.

Buiten het water is het ook gemakkelijker om met de flessen te lopen omdat deze gemakkelijk verwijderd kunnen worden van het vest.
Bij duikschool divearound staan de 3 punten van sidemount diving; Flexibiliteit Veiligheid Comfort altijd centraal sidemount lijkt misschien iets voor ervaren technische duikers maar wij zijn ook aan het experimenteren met single sidemount voor mensen met een beperking.

divearound heeft 24 uur per dag een zwembad van 3,25 meter diep te beschikking om het sidemount diving te gaan oefenen, wanneer begin JIJ?

Contact

Heb je verder nog vragen over sidemountdiving?

Neem dan contact op via het formulier hiernaast. Wij streven ernaar binnen 24 uur uw vragen te beantwoorden Natuurlijk is het ook mogelijk om gezellig langs te komen of te bellen. Zie hiervoor de contactgegevens naast het formulier.

Ga naar top

Mail ons

: Naam *
: E-mail *
Ontvanger:
Titel:

Duikschool divearound:

Anserpad 2
7991 SC Dwingeloo
06-46 31 36 70
info@divearound.com

Naar divearound.com